20-30
Laktosefri
Hoisinglasert kyllinglår i steamed buns med kål-, reddik- og appelsinsalat
Steamed buns er dampede hvetebrød, og det er lite som slår den populære asiatiske street-fooden når den fylles med saftig kylling, hoisin og sprø grønnsaker.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- vann
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Hoisinglasert kyllinglår
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½ pakke
Lime
½ stk
Vann
1 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss
Kål-, reddik- og appelsinsalat
Rødløk
½ stk
Delt kinakål
200 g
Reddiker
1 bunt
Appelsin
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Steamed buns
Steamed buns (Soya, Hvete)
1 pakke
Vann
3–4 dl
Tilbehør
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½ pakke
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½–1 pakke
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 806 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 95 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Behold gjerne fettet på kyllinglårene for bedre smak.
- Hoisinglasert kyllinglår: Del kyllingen i mindre biter (se tips), og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Tilsett halve pakken med hoisinsausen, saften fra halve limen, 1 ss vann og 2 ss soyasaus i stekepannen mot slutten av steketiden. Øs sausen over kyllingen, og la den trekke i 3–4 minutter på lav varme, til den er gjennomstekt.
- Kål-, reddik- og appelsinsalat: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt kålen og reddikene i tynne skiver. Skrell appelsinen, og kutt halvparten i fileter. Skvis saften fra resten av appelsinen i en bolle. Skyll og finhakk korianderen. Bland kålen, rødløken, reddikene, appelsifiletene og halvparten av korianderen i bollen med appelsinsaften. Smak til med litt av saften fra limen, salt og pepper.
- Steambuns: Kok opp 3–4 dl vann i en kjele, og legg i en sil som er dekket med litt bakepapir. Vannet skal ikke nå opp til silen. Legg bunsene i silen, og damp dem under lokk i omtrent 5 minutter. Gjør dette i flere omganger, eller legg litt bakepapir mellom lagene, og fyll silen helt opp.
- Tilbehør: Fyll bunsene med kyllingen og salaten. Server resten av hoisinsausen til retten, og topp med peanøttene og resten av korianderen.