Mørbradbiff med ovnsbakte poteter, romanesco og bearnéssaus
25-35

Mørbradbiff med ovnsbakte poteter, romanesco og bearnéssaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • bygg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte poteter og grønnsaker

poteter
Poteter
350 g
rødløk
Rødløk
1 stk
romanesco
Romanesco
½ stk

Mørbradbiff

mørbrad
Mørbrad
300 g
Smør (Melk)
½ ss

Bearnéssaus

bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 577 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 40 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mørbraden sitter midt mellom låret og ryggen, og er det møreste stykket på låret. Kjøttet er mørt og magert, som gjør det til et godt biffalternativ. Husk å la det hvile litt før du setter kniven i det. Da holder den bedre på kjøttsaften.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Ta kjøttet ut av kjøleskapet, og la det ligge på benken frem til det skal stekes.
  2. Ovnsbakte poteter og grønnsaker: Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
  3. Ovnsbakte poteter og grønnsaker, fortsettelse: Skrell og kutt rødløken i båter. Skyll og kutt romanescoen i mindre buketter, og kutt stilken i skiver. Vend romanescoen og løken sammen med potetene, når det gjenstår omtrent 15 minutter av potetenes steketid.  
  4. Mørbradbiff: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, eller til det har en gyllen stekeskorpe. Ha i ½ ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kjøttet. Legg kjøttet over på en tallerken og hell stekesjyen over.
  5. Bearnéssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  6. God middag!