Kremet selleririsotto med svinefilet og bakte rotgrønnsaker
30-40
Laktosefri
Glutenfri

Kremet selleririsotto med svinefilet og bakte rotgrønnsaker

Ingredienser

Allergener
  • Melk,
  • selleri

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • melk
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Selleririsotto og grønnsaker

sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
rødbete
Rødbete
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
risottoris
Risottoris
150 g
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
sitron
Sitron
1 stk
Vann
5 l
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl

Svinefilet

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g

Topping

gressløk
Gressløk
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 618 kcal
  • Fett 12 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbeten avgir mye farge, så bruk gjerne plasthansker, plastskjærebrett og et forkle når du tilbereder dem.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Selleririsotto og grønnsaker, forberedelse: Kutt bort skallet på selleriroten, og kutt den i grove biter. Skrell og kutt beten og gulrøttene i grove biter. Fordel selleriroten utover den ene halvdelen av et stekebrett med bakepapir, og beten og gulrøttene utover den andre halvdelen. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter. 
  3. Selleririsotto og grønnsaker: Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en vid kjele eller høy stekepanne til middels høy varme. Ha i litt olje, og stek løken i omtrent 2 minutter. Tilsett risottorisen, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha i oksebuljongen og 5 dl vann, litt og litt. La vannet nesten koke inn før du tilsetter mer. La det småkoke i 15–18 minutter, til risen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.
  4. Svinefilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper, og la det hvile frem til servering.
  5. Selleririsotto og grønnsaker, fortsettelse: Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Ha den bakte selleriroten og 1 dl melk i et litermål, og kjør det sammen med en stavmikser til en jevn purè. Vend ønsket mengde av selleripurèen og 1 ss smør inn i risottoen, og smak til med sitronskallet, saft fra sitronen, salt og pepper. 
  6. Topping: Skyll og finhakk ønsket mengde av gressløken, og topp retten med den.