25-35
Laktosefri
Teriyakiglasert lakseburger med ovnsbakte søtpoteter, syltet ingefærsalat og srirachamajones
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- fisk,
- hvete,
- rug,
- soya
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte søtpotetbåter
Søtpotet
1 stk
Syltet ingefærsalat
Sjalottløk
1 stk
Rødt eple
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Syltet ingefær
½–1 pakke
Srirachamajones
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Srirachasaus
⅓ pakke
Teriyakiglasert lakseburger
Lakseburger (Fisk)
1 pakke
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
Burgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 850 kcal
- Fett 45 g
- Karbohydrater 70 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server aiolien og srirachasausen hver for seg. Da kan du enkelt justere styrken med srirachasausen om du ønsker mer hete.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte søtpotetbåter: Skyll og kutt søtpoteten i båter. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i 15–20 minutter, til den er gyllen og mør.
- Syltet ingefærsalat: Skrell og kutt sjalottløken i tynne strimler. Skyll og kutt eplet og hjertesalaten i tynne strimler. Bland grønnsakene og den syltede ingefæren i en salatbolle. Du kan også servere den syltede ingefæren for seg selv.
- Srirachamajones: Bland aiolien og ønsket mengde av srirachasausen i en serveringsskål (se tips).
- Teriyakiglasert lakseburger: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseburgerne i 2 minutter på hver side, og krydre med litt salt. Ta burgerne av varmen, og pensle teriyakisausen på burgerne før servering.
- Burgerbrød: Varm burgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
- Servering: Sett sammen burgerne slik du ønsker, og topp med den syltede ingefærsalaten og srirachamajonesen. Server søtpotetene til retten.