20-30
Laktosefri
Sweet and spicy kyllingburgere med lettsyltede grønnsaker, limeaioli og bakte potetbåter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- hvete,
- rug,
- soya
Basisvarer
- sukker
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Sitrusbakte potetbåter
Poteter
350 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
½ pakke
Lettsyltede grønnsaker
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
Sweet and spicy kyllingburgere
Kyllingburgere
300 g
Sweet chili-saus
½ pakke
Hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Limeaioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 854 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 78 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også kutte grønnsakene i tynne strimler med en kniv hvis du synes det er enklere.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Sitrusbakte potetbåter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Ta ut potetene og vend inn sitruskrydderet.
- Lettsyltede grønnsaker: Skrell gulroten og skyll agurken. Kutt grønnsakene i strimler på langs med en ostehøvel eller mandolin (se tips). Ha grønnsaksstrimlene i en skål, og vend inn 1 ts sukker og saft fra halve limen. La grønnsakene stå på benken og marinere frem til servering.
- Hjertesalat: Skyll og kutt hjertesalaten i strimler.
- Sweet and spicy kyllingburgere: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingburgerne i 3–4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Legg burgerne i en ildfast form og topp med sweet chilisausen. Sett formen i ovnen med potetene når det gjenstår 5 minutter av potetens steketid.
- Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
- Limeaioli: Ha aiolien i en skål, og smak til med litt saft fra resten av limen.
- Til servering: Fyll hamburgerbrødene med kyllingburgerne, salaten, de lettsyltede grønnsakene og limeaiolien, og server potetbåtene ved siden av.