Kyllingbryst og bulgursalat med squash, paprika og basilikumdressing
15-20
Laktosefri

Kyllingbryst og bulgursalat med squash, paprika og basilikumdressing

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Kylling

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
Smør (Melk)
1 ss

Bulgursalat

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
grønn squash
Grønn squash
½ stk
rød paprika
Rød paprika
½ stk
spinat
Spinat
50 g
gul løk
Gul løk
1 stk
Olivenolje
1 ss

Basilikumdressing

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
basilikumolje
Basilikumolje
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 676 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 40 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt kyllingen i mindre skiver og stek dem ferdig i stekepannen. Da trenger man ikke sette på stekeovnen.

  1. Sett stekeovnen på 230 grader varmluft (se tips). 
  2. Kylling: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Smelt 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter.
  3. Bulgursalat: Tilbered bulguren som anvist på pakken. Hell vannet av den ferdigkokte bulguren, og vend inn 1 ss olivenolje. Skyll squashen, paprikaen og spinaten, og skrell løken. Kutt squashen og paprikaen i terninger, og grovhakk løken.
  4. Bulgursalat, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt ny olje hvis det trengs. Stek paprikaen, squashen og løken i omtrent 3 minutter. Vend inn spinaten, og krydre med salt og pepper. Bland grønnsakene og bulguren sammen i en serveringsskål. 
  5. Basilikumdressing: Rør sammen aiolien og basilikumoljen i en skål, og smak til med litt salt og pepper.