20-30
Maispanert kylling med brokkolisalat og paprikastekte poteter
Saftig, krønsjy kylling med en kremet brokkolisalat og gylne, krydrede poteter faller i smak hos de aller fleste.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- hvetemel
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- smør
Paprikastekte poteter
Poteter
350 g
Paprikakrydder
½ pakke
Maispanert kylling
Egg (Egg)
1 stk
Panering
1 pakke
Kyllinglårfilet
350 g
Hvetemel (Hvete)
2 ss
Brokkolisalat
Brokkoli
1 stk
Rødløk
½ stk
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 890 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 91 g
- Protein 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke er så glad i rå brokkoli, kan du koke den i 2–3 minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet, og la den dampe godt av seg før du blander inn resten av ingrediensene.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Paprikastekte poteter: Skyll og kutt potetene i fire biter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, paprikakrydderet, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
- Maispanert kylling: Visp sammen egget med en gaffel i en dyp skål. Ha 2 ss hvetemel på en tallerken, og paneringen på en annen. Kutt kyllingen i biter og krydre den med salt og pepper. Vend den først i melet, deretter i egget, og til slutt i paneringen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør og olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, til den er gyllen, sprø og gjennomstekt.
- Brokkolisalat: Skyll og kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i små terninger (se tips). Skrell og finhakk rødløken. Bland sammen brokkolien, rødløken, rømmen og chilisausen i en skål, og smak til med salt og pepper.
- God middag!