Bifteki med feta- og olivensalat og bakt paprikakrem
35-45
Glutenfri

Bifteki med feta- og olivensalat og bakt paprikakrem

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • melk
  • salt
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Poteter

poteter
Poteter
350 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke

Paprikakrem

rød paprika
Rød paprika
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g

Bifteki

bladpersille
Bladpersille
½ bunt
panering
Panering
½ pakke
oregano
Oregano
1 pakke
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
Melk (Melk)
½ dl
Salt
½ ts

Feta- og olivensalat

agurk
Agurk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
kalamataoliven
Kalamataoliven
1 pakke
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
sitron
Sitron
½ stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 892 kcal
  • Fett 50 g
  • Karbohydrater 62 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Poteter: Skyl og kutt potetene i båter, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i omtrent 25 minutter. Vend persilladen sammen med de ferdigstekte potetene.
  3. Paprikakrem: Skyll, rens og kutt paprikaen i to. Ha paprikaen og hvitløken med skallet på i en ildfast form, og ha over litt olje. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter.
  4. Bifteki: Skyll og grovhakk persillen. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Ha halvparten av persillen i en bolle, sammen med hvitløken, sitronskallet, paneringen, oreganoen, kjøttdeigen, ½ dl melk og ½ ts salt. Kna det hele sammen, og form fire biffer av deigen.
  5. Paprikakrem, fortsettelse: Fjern skallet på hvitløken, og ha den og paprikaen i et litermål. Kjør det sammen med en stavmikser, bland inn yoghurten og smak til med salt og pepper.
  6. Bifteki, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek biffene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
  7. Feta- og olivensalat: Skyll agurken og tomaten. Kutt agurken i skiver, og tomaten i tynne båter. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha grønnsakene, olivenene og resten av bladpersillen i en serveringsskål, og bland inn litt saft fra sitronen, litt olivenolje, salt og pepper. Bryt fetaosten i mindre biter over salaten.