15-20
Glutenfri
Nachos med chili con carne og ost med syltet rødløk, salat og hvitløksdressing
Hva er mer hverdagskos enn knasende nachos, saftig kjøttdeig og smeltet ost?
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olivenolje
Gratinerte nachos med chili con carne
Nachochips
185 g
Chili con carne
600 g
Revet ost (Melk)
100 g
Syltet rødløk
Rødløk
½–1 stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
3 ss
Vann
3 ss
Salat
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Topping
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1058 kcal
- Fett 55 g
- Karbohydrater 93 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Gratinerte nachos med chili con carne: Fordel nachochipsene utover en stor ildfast form eller et stekebrett med bakepapir, og fordel chili con carnen over. Strø over den revne osten, og gratiner nachosen midt i ovnen i 12–15 minutter, eller til osten er gyllen.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt løken i to, og så i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik, 3 ss sukker og 3 ss vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Salat: Skyll og kutt tomaten små terninger. Skyll salaten i kaldt vann, og kutt den i strimler. Bland sammen tomaten og salaten i en salatbolle. Smak til med olivenolje, salt og pepper.
- Topping: Topp den gratinerte nachosen med den syltede rødløken, salaten og hvitløksdressingen før servering.