Laktosefri
Salatbowl med kyllinggyros, maissalsa, avokadohummus og hjemmelagde tortillachips
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Gluten·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Fullkornstortillaer
4 stk
Avokadohummus
1 pakke
Lime
½ stk
Maiskorn
1 pakke
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Glutenfri soyasaus
½ pose
Kyllinggyros
300 g
Hjertesalat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 863 kcal
- Fett: 49 g
- Karbohydrater: 65 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kutt tortillalefsene i trekanter eller mindre biter, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen i 7–10 minutter, eller til de er sprø og gylne.
Kutt enden av salaten og skyll bladene i kaldt vann. Kutt bladene i grove biter og ha dem i en serveringsskål.
Hell vannet av maisen. Skrell og finhakk rødløken. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek maisen i omtrent 5 minutter, til den er gyllen. Tilsett rødløken og stek videre i et minutt. Vend inn tomaten, soyasausen, saften fra halve limen, og krydre med pepper. Ha maissalsaen over i en serveringsskål.
Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels høy varme. Ha i litt olje, og stek kyllinggyrosen i omtrent 4 minutter, til den er gjennomvarm.
Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene og avokadohummusen til retten.
God middag!