Svinemedaljonger med trøffelrisotto og tomat- og ruccolasalat
Laktosefri
Glutenfri

Svinemedaljonger med trøffelrisotto og tomat- og ruccolasalat

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Saftig indrefilet og trøffelrisotto med en kremet og delikat konsistens er ordentlig hverdagsluksus.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • olivenolje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olje
  • salt
  • pepper
Sjalottløk
½ stk
Risottoris
½ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Grana Padano
½ pakke
(Egg, Melk)
Trøffelolje
½–1 pakke
Vann
4½ dl
Smør
½ ss
(Melk)
Indrefilet av svin
180 g
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Grana Padano
½ pakke
(Egg, Melk)
Sjalottløk
½ stk
Olivenolje
½ ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 818 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Skrell og finhakk hele sjalottløken til både risottoen og salaten. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halvparten av den finhakkede løken i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Tilsett risottorisen, hønsebuljongen og 4½ dl vann. La risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom. Riv halvparten av Grana Padano-osten over risottoen, og vend den og ½ ss smør inn i risottoen når den nærmer seg ferdig. Smak til med salt, pepper og trøffelolje.   
 Del kjøttet i to og bruk for eksempel bunnen av en liten, ren kjele, og bank kjøttet lett sammen til to medaljonger. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. La kjøttet hvile frem til servering.     
 Skyll ruccolaen og tomaten. Kutt tomaten i terninger, og resten av osten i tynne skiver. Ha ruccolaen i en serveringsskål, og vend inn resten av den finhakkede løken, tomaten, ½ ss olivenolje, ½ ss eddik og osteskivene.   
Form kalde rester av risottoen til små boller som du panerer og steker til de er sprø utenpå og kremet inni. Server risottobollene med en god dip.    
God middag!