Laktosefri
Glutenfri
Laks i rød currysaus
med wokede grønnsaker og ris4.31 (81)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- sukker
- vann
Jasminris
135 g
Laksefilet
270 g
Kokoskrem
1 pakke
Rød currypaste
½–1 pakke
Lime
1 stk
Vann
1–2 dl
Sukker
½ ts
Gulrot
1 stk
Pak choy
1 stk
Rødløk
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 720 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 67 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn de stekte grønnsakene i sausen sammen med fisken.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær fisken i terninger. Kok opp kokoskremen, 1 dl vann og ønsket mengde av currypasten i en kjele under omrøring over middels varme. La currysausen småkoke i 2 minutter. Tilsett ½ ts sukker, og smak til med litt salt og saft fra limen. Smak eventuelt til med mer av currypasten, og spe med mer vann til ønsket konsistens. Ha fisken i currysausen, og la den trekke i 2–3 minutter før servering. Kutt resten av limen i båter og server dem til retten.
Skrell og kutt gulroten i skiver. Skyll og del pak choyen i grove biter. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Varm opp en stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 2–3 minutter, til de har fått litt farge, men fortsatt er sprø. Krydre med litt salt (se tips).
God middag!