Laks i rød currysaus med wokede grønnsaker og ris
Laktosefri
Glutenfri

Laks i rød currysaus

med wokede grønnsaker og ris
4.31 (81)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • sukker
  • vann
Jasminris
135 g
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Kokoskrem
1 pakke
Rød currypaste
½–1 pakke
Lime
1 stk
Vann
1–2 dl
Sukker
½ ts
Gulrot
1 stk
Pak choy
1 stk
Rødløk
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
720 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
67 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn de stekte grønnsakene i sausen sammen med fisken.

 Tilbered risen som anvist på pakken.  
 Skjær fisken i terninger. Kok opp kokoskremen, 1 dl vann og ønsket mengde av currypasten i en kjele under omrøring over middels varme. La currysausen småkoke i 2 minutter. Tilsett ½ ts sukker, og smak til med litt salt og saft fra limen. Smak eventuelt til med mer av currypasten, og spe med mer vann til ønsket konsistens. Ha fisken i currysausen, og la den trekke i 2–3 minutter før servering. Kutt resten av limen i båter og server dem til retten.        
Skrell og kutt gulroten i skiver. Skyll og del pak choyen i grove biter. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Varm opp en stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 2–3 minutter, til de har fått litt farge, men fortsatt er sprø. Krydre med litt salt (se tips).    
God middag!