Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- Litt salt
- solsikke-/rapsolje
Rødløk
½ stk
Hvitløk
1 fedd
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For jevnere steking av kjøttet, ta det ut av pakken og legg det i romtemperatur i god tid før steking. Da vil det være litt temperert og resultatet blir bedre. Eventuell sjy som dannes når kjøttet hviler kan blandes i sausen.
Sett over en stor kjele med vann til pasta og brokkoli.
Ta ut kjøttet til temperering. Kutt rødløk i båter og knus hvitløk. Del soppen i fire og brokkolien i små buketter.
Varm opp en stekepanne på middels+ til høy varme med litt olje. Krydre mørbraden med salt og pepper. Brun kjøttet raskt på begge sider i omtrent 2 minutter totalt. Ha det over på en tallerken og la det hvile frem til servering. Jeg foretrekker at kjøttet er rosa i midten, men du kan steke det lenger om du ønsker det.
Kok pasta al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–9 minutter. Kok brokkolien med pastaen de siste 3–4 minuttene. Sil av pastaen og brokkolien i et dørslag.
I samme stekepanne som du stekte kjøttet i, eventuelt med litt mer smør eller olje, stek rødløken til den er blank. Ha i hvitløk og la den frese med i 30 sekunder. Tilsett soppen og stek videre til den er gjennomstekt. Ta grønnsakene ut av pannen og over på en tallerken. Ha rømmemiks i pannen og kok forsiktig opp. La det trekke i et par minutter og ta pannen av platen. Smak til med salt og pepper.
Bland sammen sopp, saus, pasta og brokkoli. Skjær kjøttet i strimler og ha det over pastaen.
Server pasta med biffstrimler og soppsaus.
God middag!