Elgkarbonader i sjysaus med hjemmelaget potetmos, brokkoli og tyttebær
Glutenfri

Elgkarbonader i sjysaus med hjemmelaget potetmos, brokkoli og tyttebær

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser
Smaken av varme karbonader i en fyldig sjysaus fører minnene tilbake til bestemors kjøkken. God og nostalgisk – husmannskost på sitt beste.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Melk
1 dl
(Melk)
Smør
½ ss
(Melk)
Elgkarbonader (inneholder svin)
360 g
(Melk, Laktose)
Sjysaus
1 pakke
(Melk)
Brokkoli
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 715 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 61 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Karbonadene kan også varmes i 10–12 minutter i stekeovnen ved 180 grader varmluft. Sausen kan varmes opp i en kjele for seg selv.

 Skrell potetene og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side. Hell over sjysausen, og kok opp.
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i 2–3 minutter, eller til den er mør. Hell av vannet.  
 Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med ½ ss smør. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.   
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!