Mørkokt svinebog med potetmos, bakte beter og plommesalsa
30-40
Roede
Glutenfri

Mørkokt svinebog med potetmos, bakte beter og plommesalsa

Ingredienser

Allergener
  • Melk

Basisvarer

  • margarin
  • melk
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Margarin (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl

Bakte beter

gulbete
Gulbete
1 stk
rødbete
Rødbete
1 stk
Olje
1 ts

Svinebog

mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
300 g

Plommesalsa

plommer
Plommer
2 stk
sjalottløk
Sjalottløk
½–1 stk
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 579 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 54 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk et plastskjærebrett og forkle når du tilbereder betene. Kutt gjerne gulbeten først.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Potetmos: Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Bakte beter: Skrell og kutt betene i båter (se tips). Fordel dem i en ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek betene i ovnen i omtrent 20 minutter.
  4. Svinebog: Ha kjøttet og kraften fra pakken i en kjele på middels varme. Kok opp, ha på lokk, og la det småkoke i omtrent 10 minutter, eller til kjøttet er gjennomvarmt. Server kraften som en sjy til retten.
  5. Plommesalsa: Skyll og kutt plommene i terninger. Skrell og finhakk løken. Ha plommene i en serveringsskål, og vend inn løken og balsamicovinaigretten. Smak til med litt salt. 
  6. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss margarin. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  1. Potetmos: 150 g Plommesalsa: 2 ss Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).