Glutenfri
Taquitos fylt med chili con carne
servert med rømme og fersk tomatsalsaNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Chiliflak
½ pakke
Chili con carne
600 g
Maistortillaer
10 stk
Smør
2 ss
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Olivenolje
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Lime
1 stk
Lettrømme
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 842 kcal
- Fett:
- 44 g
- Karbohydrater:
- 79 g
- Protein:
- 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server chiliflakene til retten hvis du ønsker du en mildere rett.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele og smak til med chiliflakene (se tips).
Dekk et stekebrett med bakepapir. Fordel chili con carnen på maistortillasene og rull dem sammen. Legg taquitosene med skjøten ned på stekebrettet, og pensle med chilismøret. Stek taquitosene midt i ovnen i omtrent 10 minutter eller til de er sprø i kantene.
Skyll og kutt tomaten i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Ha tomatene, løken, 1 ss olivenolje og 1 ss eddik i en serveringsskål, og smak til med salt, pepper og sukker.
Kutt limen i båter. Anrett taquitosene og limebåtene på et serveringsfat. Server rømmen og chiliflakene til retten.
God middag!