Åpen roedeburger med biffkarbonader, coleslaw og chilibakte potet- og gulrotstaver
25-35
Roede

Åpen roedeburger med biffkarbonader, coleslaw og chilibakte potet- og gulrotstaver

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • bygg,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potet- og gulrotstaver

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
røkt chilimix
Røkt chilimix
1 pakke

Coleslaw

hodekål
Hodekål
150–300 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
lettmajones
Lettmajones (Egg)
½ pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Sukker
½ ss

Burger

magre biffkarbonader
Magre biffkarbonader (Melk, Laktose)
360 g
grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
1 stk

Tilbehør

ruccola
Ruccola
50 g
tomat
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 710 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 76 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Biffkarbonadene kan eventuelt varmes i ovnen i omtrent 10 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Potet- og gulrotstaver: Skyll potetene og skrell gulrøttene, og kutt dem i staver. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje og chilimiksen. Stek potetene og gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre og gylne.
  3. Coleslaw: Fjern det ytterste laget på hodekålen, og kutt kålen i tynne strimler. Skrell og finhakk hvitløken. Ha kålen og hvitløken i en serveringsskål, og bland inn majonesen, ½ ss eddik, ½ ss sukker, og smak til med litt salt og pepper.
  4. Burger: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Varm burgerbrødet i ovnen i 3–4 minutter, eller til det er gjennomvarmt.  
  5. Tilbehør: Skyll ruccolaen og tomaten, og kutt tomaten i tynne skiver. 
  6. Server et halvt burgerbrød til hver og sett sammen burgeren slik du ønsker. Server potet- og gulrotstavene til.
  1. Potet: 150 g Coleslaw: 80 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).