Salatbowl med kyllinggyros, maissalsa, avokadohummus og hjemmelagde tortillachips
25-35
Laktosefri

Salatbowl med kyllinggyros, maissalsa, avokadohummus og hjemmelagde tortillachips

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • gluten,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Tortillachips

hvetetortillaer
Hvetetortillaer (Hvete, Gluten)
3–4 stk

Salat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk

Maissalsa

maiskorn
Maiskorn
1 pakke
rødløk
Rødløk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
lime
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
2 ss

Kyllinggyros

kyllinggyros
Kyllinggyros
300 g

Servering

avokadohummus
Avokadohummus
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 942 kcal
  • Fett 49 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Tortillachips: Kutt tortillalefsene i trekanter eller mindre biter, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen i 7–10 minutter, eller til de er sprø og gylne.
  3. Salat: Kutt enden av salaten og skyll bladene i kaldt vann. Kutt bladene i grove biter og ha dem i en serveringsskål. 
  4. Maissalsa: Hell vannet av maisen. Skrell og finhakk rødløken. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek maisen i omtrent 5 minutter, til den er gyllen. Tilsett rødløken og stek videre i et minutt. Vend inn tomaten, 2 ss soyasaus, saften fra halve limen, og krydre med pepper. Ha maissalsaen over i en serveringsskål.
  5. Kyllinggyros: Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels høy varme. Ha i litt olje, og stek kyllinggyrosen i omtrent 4 minutter, til den er gjennomvarm. 
  6. Servering: Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene og avokadohummusen til retten.