Sopp- og trøffelrisotto med grillet kyllinglår og ovnsbakte tomater
20-30
Glutenfri

Sopp- og trøffelrisotto med grillet kyllinglår og ovnsbakte tomater

Saftige, krydrede kyllinglår, fyldig risotto og søte, ovnsbakte tomater vil nok falle i smak hos både store og små.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Sopprisotto

spinat
Spinat
50 g
sjalottløk
Sjalottløk
½ stk
sjampinjong
Sjampinjong
100 g
risottoris
Risottoris
150 g
 sopp-/porcinipulver
sopp-/porcinipulver
½–1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½–1 pakke
trøffelolje
Trøffelolje
½–1 pakke
Vann
4–5 dl
Smør (Melk)
1 ss

Kyllinglår

kyllinglår
Kyllinglår
430 g

Ovnsbakte tomater

tomater
Tomater
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 739 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Er du ikke så glad i varme tomater, kan du lage en salat av dem istedenfor.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Sopprisotto: Kok opp 4–5 dl vann i en kjele sammen med soppulveret og buljongen. Skyll spinaten. Skrell og finhakk sjalottløken. Børst soppen fri for jord, og del dem i fire. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og soppen i omtrent 5 minutter, til løken er blank.
  3. Kyllinglår: Legg kyllingen i en ildfast form. Stek kyllingen i ovnen i 10–15 minutter, eller til den er gjennomvarm.
  4. Risotto, fortsettelse: Tilsett risottorisen, og la den steke i omtrent 2 minutter. Tilsett buljongvannet en øse av gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta dette til risottoen har kokt i 15–18 minutter og har ønsket konsistens. Risen skal helst ha litt tyggemotstand. Tilsett litt mer vann om risottoen blir for tykk. Vend inn 1 ss smør, Grande Premium-osten og spinaten. Smak til med trøffeloljen, salt og pepper. 
  5. Ovnsbakte tomater: Skyll og kutt tomatene i store båter, og krydre dem med litt salt og pepper. Ha tomatene i formen sammen med kyllingen de siste 5 minuttene av kyllingens steketid.
  6. God middag!