Porc aux Herbs - Urtestekt svinebiff med bearnés, lun bønnesalat og pommes frites
25-35

Porc aux Herbs - Urtestekt svinebiff med bearnés, lun bønnesalat og pommes frites

Finnes det noe mer klassisk fransk enn pommes frites og bearnés? Neppe! Servert med en frisk salat og urtestekt svinekam.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • bygg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Pommes frites

bakepotet
Bakepotet
2 stk

Lun bønnesalat

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
cherrytomater
Cherrytomater
1 pakke
persille
Persille
1 pakke
grønne bønner
Grønne bønner
150 g
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Olivenolje
1 ss
Sukker
1 ts

Urtestekt svinekam

urtemiks
Urtemiks
½–1 pakke
mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g

Bearnés

bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 853 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
  2. Pommes frites: Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek pommes fritesen øverst i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de har fått en gyllen farge. 
  3. Lun bønnesalat: Skrell og finhakk sjalottløken. Ha løken, 1 ss eddik, 1 ss olivenolje og 1 ts sukker i en salatbolle, og vend det godt sammen. Skyll og del tomatene i to, og vend dem inn med løken i bollen. Skyll og grovhakk persillen. Skyll og kutt vekk endene på de grønne bønnene.
  4. Urtestekt svinekam: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kjøttet med litt salt og pepper, og stek det i omtrent 3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med urtemiksen mot slutten av steketiden. Ha kjøttet over på en tallerken, og la det hvile frem til servering.
  5. Lun bønnesalat, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt ny olje om nødvendig. Stek de grønne bønnene i omtrent 2 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Vend bønnene og persillen inn med salaten i bollen. 
  6. Bearnés: Ha sausen i en liten kjele, og varm den forsiktig opp på middels varme.