Stekt svinekam og steinsoppkremet pasta med brokkoli og blomkål
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pastavann
- salt
- pepper
- olje
- smør
Rødløk
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Casarecce
200 g
Lettrømme
½–1 pakke
Soppulver
½–1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Pastavann
1½ dl
Svinekam i skiver
300 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 803 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 81 g
- Protein: 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spar litt tid og oppvask: Kok brokkoli- og blomkålbukettene sammen med pastaen når det gjenstår omtrent 4 minutter av pastaens koketid. Vend grønnsakene, pastaen og sausen sammen.
Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen.
Skrell og finhakk løken, og skyll grønnkålen. Tilbered pastaen som anvist på pakken i vannet fra steg 1. Ta vare på omtrent 1½ dl av pastavannet før du siler av pastaen.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Ha kjøttet over på en tallerken, la det hvile i omtrent 4 minutter og skjær det deretter i strimler før servering.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt ny olje og smør. Stek brokkoli- og blomkålbukettene i omtrent 4 minutter, eller til de er gylne (se tips). Krydre med salt og pepper.
Varm opp kjelen fra pastaen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og grønnkålen i 1 minutt, til løken er blank og kålen har falt litt sammen. Pisk inn rømmen litt etter litt, og spe med pastavannet til ønsket konsistens. Rør inn soppulveret og buljongen. Skru av varmen, og vend inn pastaen. Smak til med salt og pepper.
God middag!