35-45
Roede
Hjemmelaget asiatisk kyllingburger, sprø kålsalat og hvitløkspoteter
Denne saftige kyllingburgeren er full av asiatiske smaker som passer perfekt til den friske kålsalaten. Kos deg med å dyppe potetene i urtedressingen.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- bygg,
- hvete,
- rug,
- melk,
- soya
Basisvarer
- olje
- soyasaus
- sukker
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte hvitløkspoteter
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
½ stk
Olje
1 ts
Kyllingburger
Koriander
½ bunt
Kyllingkjøttdeig
300 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Maisstivelse
1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Salat
Delt kinakål
200 g
Rødløk
½ stk
Agurk
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
1 ss
Sukker
½ ts
Tilbehør
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
40 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 784 kcal
- Fett 31 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fukt hendene i kaldt vann, så er det enklere å forme burgerne. Grønnsakene kan serveres hver for seg. Server gjerne ketchup eller chilisaus til burgeren.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte hvitløkspoteter: Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og grovhakk hvitløken. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Kyllingburger: Skyll og finhakk korianderen. Bland sammen halvparten av korianderen, kyllingkjøttdeigen, 1 ss av ingefærblandingen, maisstivelsen og 1 ss soyasaus i en bolle. Form 2–3 cm tykke hamburgere av deigen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt av oljen fra ingefærblandingen. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
- Salat: Skyll kinakålen og skrell rødløken. Kutt kinakålen, rødløken og agurken i tynne strimler. Finhakk resten av korianderen. Bland sammen kinakålen, ønsket mengde av rødløken, agurken og korianderen i en salatbolle. Smak til med saft fra limen, 1 ss soyasaus og ½ ts sukker.
- Tilbehør: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
- Servering: Sett alle ingrediensene på bordet, og la alle sette sammen sin egen burger. Topp med urtedressingen, og server hvitløkspotetene til retten.
- Kyllingburger: 125 g Brød: ½ stk Salat: 150 g Potet: 75 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal.