20-30
Roede
Laktosefri
Krydret svinefilet med stekte middelhavsgrønnsaker, fullkornsbulgur og tomatsaus
Pannestekte grønnsaker og bulgur blir sammen med saftig svin og tomatsaus en velsmakende hverdagsmiddag.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sennep,
- hvete
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Krydret svinefilet
Filetstykke av svin
300 g
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½ pakke
Olje
1 ts
Middelhavsgrønnsaker
Rødløk
1 stk
Squash
½ stk
Gul paprika
½ stk
Tomat
1 stk
Olje
1 ts
Tomatsaus
Tomatsausbase
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 444 kcal
- Fett 7 g
- Karbohydrater 48 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer om du har, og stek kjøttet til det når en kjernetemperatur på 64 grader. La kjøttet hvile til temperaturen ligger på 68–70 grader.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken.
- Krydret svinefilet: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, krydre med litt salt og kryddermiksen, og stek det videre i ovnen i 10–12 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
- Middelhavsgrønnsaker: Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Skyll squashen, paprikaen og tomaten og kutt dem i store terninger. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, squashen og paprikaen i 3–4 minutter. Tilsett tomaten og stek videre i 2 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
- Tomatsaus: Ha sausen i en liten kjele og kok opp over svak varme under omrøring.
- God middag!
- Kjøtt: 125 g Bulgur: 100 g Grønnsaker: 150 g Tomatsaus: 4 ss Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).