Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Bakte grønnsaker og grønnkål
Flaskegresskar
½ stk
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Grønnkål
50 g
Gresskarrisotto
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Risottoris
150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
4½ dl
Til servering
Chevre (Melk, Laktose)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 708 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 98 g
- Protein 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend litt av chevren inn i risottoen for ekstra smak.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Bakte grønnsaker og grønnkål: Del gresskaret i to på langs, og fjern kjernene. Legg gresskaret med snittflaten ned, og kutt bort skallet. Del gresskarkjøttet i biter på omtrent 2x2 cm, og fordel dem utover den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Skrell og kutt betene i båter. Ha betene på den andre siden av stekebrettet og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er møre.
- Gresskarrisotto: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 1 minutt, eller til løken er blank. Tilsett risottorisen, buljongen, 1 ss eddik og 4½ dl vann. La risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør om av og til.
- Bakte grønnsaker og grønnkål, fortsettelse: Ha grønnkålen i en bolle, og bland inn litt olje og salt. Legg grønnkålen på stekebrettet med grønnsakene når det gjenstår 4–5 minutter av steketiden, og stek det hele videre til grønnkålen er sprø.
- Gresskarrisotto, fortsettelse: Ha den revne osten og ¼ av de ovnsbakte gresskarbitene over i en skål, og mos det sammen. Bland mosen inn i risottoen rett før servering, og smak til med salt og pepper.
- Servering: Server risottoen med resten av gresskarbitene, betene, grønnkålen og smuldre chevren over.