Laksefilet med eple- og dillvinaigrette, romanesco og potetmos
30-40
Roede
Glutenfri

Laksefilet med eple- og dillvinaigrette, romanesco og potetmos

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • melk

Basisvarer

  • margarin
  • melk
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Margarin (Melk)
½ ss
Melk (Melk)
1 dl

Eple- og dillvinaigrette

sjalottløk
Sjalottløk
½–1 stk
norsk eple
Norsk eple
½–1 stk
dill
Dill
½–1 pakke
sitron
Sitron
1 stk
Olivenolje
1–2 ss

Romanesco og laks

romanesco
Romanesco
½–1 stk
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 619 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 40 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha romanescoen, laksen, litt olje, salt og pepper på et stekebrett med bakepapir, og bak fisken og romanescoen i ovnen i 8–10 minutter

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Potetmos: Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Eple- og dillvinaigrette: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og kutt eplet i små terninger. Skyll og finhakk dillen. Ha løken, eplet og dillen i en serveringsskål, og vend inn saften fra sitronen, 1–2 ss olivenolje, litt salt og pepper. 
  4. Romanesco og laks: Kutt romanescoen i små buketter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek romanescoen i omtrent 3 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Ha romanescoen over i en serveringsskål, og dekk til med aluminiumsfolie.
  5. Romanesco og laks, fortsettelse: Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels høy varme. Ha i litt ny olje, og stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
  6. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med ½ ss margarin. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  7. Vel bekomme!
  1. Potetmos: 150 g Eple- og dillvinaigrette: 50 g Laks: 125 g  Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).