Betesalat med sprø grønnkål, egg, fetaost og syltet rødløk
35-45
Roede
Vegetar

Betesalat med sprø grønnkål, egg, fetaost og syltet rødløk

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • valnøtter,
  • melk,
  • nøtter

Basisvarer

  • olje
  • vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Beter, grønnkål og valnøtter

rødbete
Rødbete
1 stk
gulbete
Gulbete
1 stk
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
50 g
valnøtter
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
Olje
1 ts

Byggkorn

byggkorn
Byggkorn (Bygg)
62 g

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss

Kokte egg

egg
Egg (Egg)
4 stk

Salat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk

Topping

sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½ pakke
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 599 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 49 g
  • Protein 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbetene avgir mye farge, så bruk gjerne plasthansker og et plastskjærebrett når du tilbereder betene.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
  2. Beter, grønnkål og valnøtter: Skrell og kutt betene i jevnstore terninger. Fordel betene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek betene i ovnen i 20–30 minutter, til de er møre. Grovhakk valnøttene. Ha grønnkålen i en skål og bland inn litt olje, salt og pepper. Fordel valnøttene og grønnkålen oppå betene de siste 5–7 minuttene av steketiden. 
  3. Byggkorn: Tilbered byggkornene som anvist på pakken. Sil av vannet når de er ferdigkokte.
  4. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
  5. Kokte egg: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell dem og del dem i to.
  6. Salat: Kutt av enden på hjertesalaten. Skyll bladene i kaldt vann, og tørk dem lett. Grovhakk salatbladene, og ha dem i en stor serveringsskål. 
  7. Topping: Ha betene, valnøttene, grønnkålen og byggkornene i skålen med salaten, og vend inn sennepsvinaigretten. Smuldre fetaosten over, og topp salaten med den syltede rødløken og eggene. 
  1. Kokt byggkorn 100 g Egg: 1 stk Beter- og grønnkålblanding: 200 g Hjertesalat: ½ stk Fetaost: 15 g  Sennepsvinaigrette: 1 ts Syltet rødløk: 2 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal.