Provencekrydrede kyllinglår med ovnsbakt romanesco, syltet polkabete og sennepskrem
30-40
Glutenfri

Provencekrydrede kyllinglår med ovnsbakt romanesco, syltet polkabete og sennepskrem

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • vann
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Provencekrydrede kyllinglår og grønnsaker

romanesco
Romanesco
½–1 stk
bakepotet
Bakepotet
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
grillede kyllinglår med Provencekrydder
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½ pakke

Syltet polkabete

polkabete
Polkabete
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Vann
½ dl
Sukker
1 ss

Sennepskrem

gul løk
Gul løk
½–1 stk
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
½–1 pakke
dijonsennep
Dijonsennep (Sulfitt, Sennep)
½–1 glass
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 871 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 87 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt polkabeten i båter og stek dem sammen med de andre grønnsakene i ovnen, hvis du ønsker en litt enklere tilberedning!

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
  2. Provencekrydrede kyllinglår og grønnsaker: Skyll romanescoen og potetene. Kutt romanescoen i store buketter og potetene i fire båter. Skrell og kutt gulroten i tykke skiver. 
  3. Provencekrydrede kyllinglår og grønnsaker, fortsettelse: Fordel potetbåtene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Legg romanescoen, gulroten og kyllingen på den andre siden av stekebrettet, og vend inn litt olje, salt og pepper på grønnsakene. Stek det hele midt i ovnen i omtrent 25 minutter. Vend balsamicovinaigretten inn med potetene etter at de er ferdigstekt. 
  4. Syltet polkabeteSkrell og kutt polkabeten i tynne skiver og deretter i tynne strimler. Ha det i en liten skål. Kok opp ½ dl vann, 1 ss eddik, 1 ss sukker og litt salt i en liten kjele, og vend laken inn med betestrimlene.
  5. Sennepskrem: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp kjelen fra punkt 4 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 4–5 minutter, eller til den er gyllen. Ha den stekte løken, crème fraîchen, dijonsennepen og 1–2 ss av laken fra den syltede beten i et litermål. Kjør det hele sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  6. Vel bekomme!