Ferdiglagde kjøttkaker i brun saus med stuede grønnsaker og rørte tyttebær
15-20
Glutenfri

Ferdiglagde kjøttkaker i brun saus med stuede grønnsaker og rørte tyttebær

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje

Kokte småpoteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Kjøttkaker i brun saus

kjøttkaker
Kjøttkaker (Melk, Laktose)
390 g
brun saus
Brun saus (Melk, Laktose)
1 pakke

Stuede grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
spisskål
Spisskål
½–1 bit
bechamelsaus
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
½–1 pakke

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 804 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Kokte småpoteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Kjøttkaker i brun saus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de har fått en jevn stekeskorpe. Hell sausen over kjøttkakene, og la det småkoke i 1–2 minutter. Skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen i 5–10 minutter. 
  3. Stuede grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver. Kutt kålen i strimler. Kok gulrøttene og kålen i 2–3 minutter og sil av vannet. Ha grønnsakene tilbake i kjelen, og vend inn ønsket mengde av bechamelsausen. Kok opp, og smak til med salt og pepper.  
  4. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.