35-45
Laktosefri
Glutenfri
Posjert torskefilet med ovnsbakte rødbete- og potetbåter, sellerirotpuré og løksmør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- salt
- vann
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
Ovnsbakte rødbete- og potetbåter
Rødbete
1 stk
Poteter
350 g
Posjert torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
Salt
1 ss
Vann
1 l
Sellerirotpuré
Sellerirot (Selleri)
300 g
Brunet løksmør
Sjalottløk
1 stk
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 399 kcal
- Fett 12 g
- Karbohydrater 38 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk hansker når du skreller og kutter rødbetene, de gir fra seg mye farge.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp omtrent 1 liter vann i en kjele til fisken.
- Ovnsbakte rødbete- og potetbåter: Skrell og kutt rødbeten i båter. Skyll og kutt potetene i båter. Fordel rødbeten og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbetene og potetene midt i ovnen i omtrent 30 minutter.
- Posjert torskefilet: Tilsett 1 ss salt i kjelen. Ha fisken i kjelen, og skru ned til lav varme. Vannet skal helst ikke koke, men være rett under kokepunktet. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Sellerirotpuré: Skjær skallet av selleriroten, og kutt den i store terninger. Ha sellerirotterningene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok selleriroten i omtrent 10 minutter. Sil vannet av selleriroten, men spar på litt av kokevannet. Kjør selleriroten og kokevannet til en puré med en stavmikser. Smak til med salt.
- Brunet løksmør: Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele med 2 ss smør til middels høy varme. Stek løken i smøret i 4–5 minutter, eller til det hele er nøttebrunt.
- God middag!