Laks i rød currysaus med wokkede grønnsaker og jasminris
15-20
Laktosefri
Glutenfri

Laks i rød currysaus med wokkede grønnsaker og jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Fisk

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • salt
  • olje

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Laks i rød currysaus

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
rød currypaste
Rød currypaste
½–1 pakke
lime
Lime
1 stk
Vann
1–2 dl
Sukker
½ ts

Wokkede grønnsaker

gulrot
Gulrot
1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 723 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn de stekte grønnsakene i sausen sammen med fisken.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.  
  2. Laks i rød currysaus: Skjær fisken i terninger. Kok opp kokoskremen, 1 dl vann og ønsket mengde av currypasten i en kjele under omrøring over middels varme. La currysausen småkoke i 2 minutter. Tilsett ½ ts sukker, og smak til med litt salt, saft fra limen. Smak eventuelt til med mer av currypasten, og spe med mer vann til ønsket konsistens. Ha fisken i currysausen, og la den trekke i 2–3 minutter før servering. Kutt resten av limen i båter og server dem til retten.        
  3. Wokkede grønnsaker: Skrell og kutt gulroten i skiver. Skyll og del pak choyen i grove biter. Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Varm opp en stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 2–3 minutter, til de har fått litt farge, men fortsatt er sprø. Krydre med litt salt (se tips).    
  4. Vel bekomme!