Sitruskrydret kyllinglårfilet og pasta i kremet saus
med spinat og tomatRetten har ingen vurdering
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pastavann
- smør
- salt
- pepper
- olje
Sjalottløk
1 stk
Tomater
2 stk
Spinat
50 g
Kokestabil matfløte
½–1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Pastavann
2 dl
Linguine
200 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 781 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 80 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker dere en fyldigere fløtesaus kan man tilsette litt hvetemel i smøret når løken og tomaten stekes. Vend gjerne pastaen inn med fløtesausen før servering.
Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen.
Skrell og finhakk løken. Skyll tomatene og spinaten, og kutt tomatene i grove terninger.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Ta vare på omtrent 2 dl av pastavannet før pastaen siles.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Ha i 1 ss smør og krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden. Øs smøret over kyllingen med en skje. Ha kyllingen over på en tallerken, og la den hvile frem til servering.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme. Stek løken og tomatene i smøret etter kyllingen i omtrent 2 minutter (se tips). Vend inn fløten og buljongen, og gi det hele er raskt oppkok. Skru ned til lav varme, og la sausen småkoke et par minutter. Spe med pastavannet til ønsket konsistens. Vend inn spinaten og smak til med litt salt og pepper.
Skjær kyllingen i skiver før servering. Vel bekomme!
God middag!