15-20
Panert torsk og potetmos med erter, agurksalat i urtedressing
Panert fisk er en favoritt hos mange barn. Den hjemmelagde, rustikke potet- og ertemosen gjør retten enda bedre.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- melk
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Potet- og ertemos
Poteter
350 g
Grønne erter
125 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl
Panert torsk
Panert torsk (Fisk, Hvete)
360 g
Agurksalat
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Urtedressing (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 650 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å spare tid kan du la være å mose potetene og heller server de kokte sammen med ertene.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til potetene og ertene.
- Potet- og ertemos: Del potetene i to og kok dem i usaltet vann i 15–18 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok ertene sammen med potetene de siste 4 minuttene av potetenes koketid.
- Panert torsk: Ha fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek torsken midt i ovnen i 12–15 minutter.
- Agurksalat: Skyll og kutt agurken i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland sammen agurken, rødløken og urtedressingen i en liten bolle. Smak til med salt og pepper.
- Potet- og ertemos, fortsettelse: Sil vannet av potetene og ertene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene og ertene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- God middag!