Sitrusbakt kyllinglårfilet med ris, gulrotkrem og sesamstekt brokkoli
25-35
Godt og rimelig
Laktosefri
Glutenfri

Sitrusbakt kyllinglårfilet med ris, gulrotkrem og sesamstekt brokkoli

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sulfitt,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • vann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Sitrusbakt kyllingårfilet

kyllinglårfilet
Kyllinglårfilet
350 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Vann
1 dl

Gulrotkrem

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
ingefær
Ingefær
½ bit
Smør (Melk)
1 ss

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Brokkoli

brokkoli
Brokkoli
½ stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
½–1 pakke
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 702 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 71 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok smøret på middels varme til det er brunt og lukter av nøtter, for å gi ekstra karakter til gulrotkremen. Server chiliflakene på siden hvis dere ikke ønsker brokkolien så sterk.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til gulrøttene. 
  2. Sitrusbakt kyllinglårfilet: Fordel kyllingen i en ildfast form, og ha over 1 ss soyasaus, 1 dl vann og krydre med sitruskrydderet. Stek kyllingen midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den gyllen og gjennomstekt. 
  3. Gulrotkrem: Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Kok gulrøttene i i vannet fra steg 1 i omtrent 10 minutter, eller til de er helt møre.
  4. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  5. Brokkoli: Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i omtrent 2 minutter, til den er lett gyllen. Ha i sesamfrøene, og stek videre i omtrent 1 minutt. Krydre med litt salt og pepper, og topp med ønsket mengde av chiliflakene. 
  6. Gulrotkrem, fortsettelse: Hell vannet av de ferdigkokte gulrøttene, og ha dem tilbake i kjelen. Ha i 1 ss smør (se tips), og kjør det hele sammen med en stavmikser til en glatt krem. Smak til med den revne ingefæren, salt og pepper.