Pizza med avokadohummus, kremet mozzarella og spinatsalat
15-20
Vegetar

Pizza med avokadohummus, kremet mozzarella og spinatsalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
1 pakke
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss

Kremet mozzarella

fersk mozzarella
Fersk mozzarella (Melk, Laktose)
1 pakke
urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
1 pakke

Pizza

pizzabunn
Pizzabunn (Hvete, Rug)
2 stk

Spinatsalat

gulrot
Gulrot
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
spinat
Spinat
50 g

Til servering

avokadohummus
Avokadohummus
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 885 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 106 g
  • Protein 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt gjerne plass på stekebrettene underveis i steketiden, om du steker flere pizzaer samtidig. På den måten får alle pizzaene både over- og undervarme, og dermed et likere resultat.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik, 3 ss sukker og kryddermiksen i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
  3. Kremet mozzarella: Mos mozzarellaen sammen med urtedressingen i en skål, og smak til med salt og pepper.
  4. Pizza: Fordel pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i 6–8 minutter.  
  5. Spinatsalat: Skrell gulroten, og skyll tomaten og spinaten. Kutt tomaten i terninger, og lag lange bånd av gulroten med en skreller eller ostehøvel. Bland gulrotbåndene, tomaten og spinaten i en skål, og vend inn den syltede løken med litt av laken, og litt salt og pepper. 
  6. Til servering: Smør avokadohummusen utover pizzabunnene, og topp med spinatsalaten og den kremede mozzarellaen.