30-40
Roede
Glutenfri
Mørkokt svinebog med potetmos, bakte beter og plommesalsa
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Melk
Basisvarer
- margarin
- melk
- olje
- salt
- pepper
Potetmos
Poteter
350 g
Margarin (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl
Bakte beter
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Olje
1 ts
Svinebog
Mørkokt svinebog med hvitløk og pepper
300 g
Plommesalsa
Plommer
2 stk
Sjalottløk
½–1 stk
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 579 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 54 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk et plastskjærebrett og forkle når du tilbereder betene. Kutt gjerne gulbeten først.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Potetmos: Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Bakte beter: Skrell og kutt betene i båter (se tips). Fordel dem i en ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek betene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Svinebog: Ha kjøttet og kraften fra pakken i en kjele på middels varme. Kok opp, ha på lokk, og la det småkoke i omtrent 10 minutter, eller til kjøttet er gjennomvarmt. Server kraften som en sjy til retten.
- Plommesalsa: Skyll og kutt plommene i terninger. Skrell og finhakk løken. Ha plommene i en serveringsskål, og vend inn løken og balsamicovinaigretten. Smak til med litt salt.
- Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss margarin. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Potetmos: 150 g Plommesalsa: 2 ss Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).