20-30
Laktosefri
Glutenfri
Stekt svinekam med ris, pak choy og brunet soyasmør med granateple
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
Ris
Jasminris
135 g
Brunet soyasmør
Sjalottløk
1 stk
Granateple
½–1 stk
Smør (Melk)
50 g
Soyasaus (Soya)
2 ss
Svinekam
Mager svinekam i skiver
300 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
½ pakke
Grønnsaker
Pak choy
1 stk
Grønne bønner
150 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 801 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 72 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brekk og plukk ut granateplekjernene i en bolle med vann, så blir det ikke så sølete.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Brunet soyasmør: Skrell og finhakk løken. Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene (se tips).
- Svinekam: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter på hver side, eller til det er gyllent og gjennomstekt. Krydre kjøttet med kryddermiksen, legg det på en tallerken, og la det hvile frem til servering. Kutt kjøttet i skiver før servering.
- Brunet soyasmør, fortsettelse: Smelt 50 g smør i en liten kjele på middels høy varme. La det småkoke i 1–2 minutter, til det har en nøttebrun farge. Ha i løken, og la det frese videre i omtrent 2 minutter. La smøret stå på lav varme, og vend inn 2 ss soyasaus og granateplekjernene rett før servering.
- Grønnsaker: Skyll og kutt pak choyen i grove strimler. Skyll og kutt vekk endene på bønnene. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek pak choyen og bønnene under omrøring i omtrent 2 minutter, og krydre med med litt salt og pepper.
- Vel bekomme!