20-30
Glutenfri
Elgkarbonader i sjysaus med hjemmelaget potetmos, brokkoli og tyttebær
Smaken av varme karbonader i en fyldig sjysaus fører minnene tilbake til bestemors kjøkken. God og nostalgisk – husmannskost på sitt beste.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- melk
- smør
- olje
- salt
- pepper
Potetmos
Poteter
350 g
Melk (Melk)
1 dl
Smør (Melk)
½ ss
Elgkarbonader og sjysaus
Elgkarbonader (Melk, Laktose)
360 g
Sjysaus (Melk)
1 pakke
Kokt brokkoli
Brokkoli
1 stk
Tilbehør
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 715 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 61 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Karbonadene kan også varmes i 10–12 minutter i stekeovnen ved 180 grader varmluft. Sausen kan varmes opp i en kjele for seg selv.
- Potetmos: Skrell potetene og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Elgkarbonader og sjysaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 3–4 minutter på hver side. Hell over sjysausen, og kok opp.
- Brokkoli: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i 2–3 minutter, eller til den er mør. Hell av vannet.
- Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med ½ ss smør. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.