Kylling stroganoff i kremet tomatsaus med sjampinjong og ris
20-30
Glutenfri

Kylling stroganoff i kremet tomatsaus med sjampinjong og ris

En rask og varmende gryte med sopp og kremet tomatsaus som passer både store og små.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Ris

basmatiris
Basmatiris
135 g

Kylling stroganoff

gul løk
Gul løk
½ stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
sjampinjong
Sjampinjong
100 g
strimlet kyllingfilet
Strimlet kyllingfilet
300 g
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
3 dl

Tilbehør

strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 637 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Krydre gryten med litt sukker for en rundere smak. Ha litt mer vann i gryten hvis sausen blir for tykk. Ha litt olivenolje, eddik, salt og pepper i kålsalaten for mer smak.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.  
  2. Kylling stroganoff: Skrell og grovhakk løken. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. 
  3. Kylling stroganoff, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, eller til den får en stekeskorpe. Ta kyllingen ut av pannen. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek løken og soppen i omtrent 4 minutter. Tilsett paprikaen og kyllingen. Rør inn tomatpuréen, crème fraîchen, hønsebuljongen og 3 dl vann. La det hele småkoke i 4–5 minutter. Smak til med salt og pepper.    
  4. Server kålsalaten til retten (se tips).