Svinekam med ovnsbakte poteter, cherrytomater, spinat og bearnéssaus
Glutenfri

Svinekam med ovnsbakte poteter, cherrytomater, spinat og bearnéssaus

4.14 (599)
Under 30 min
5 Ingredienser
Cherrytomatene blir gode og søte når de ovnsbakes og glaseres av balsamicoeddik. Med saftig kjøtt og deilig saus, er dette en innertier.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Balsamicoeddik
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Cherrytomater
250 g
Spinat
100 g
Balsamicoeddik
1 ss
Mager svinekam i skiver
300 g
Bearnéssaus
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 550 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 37 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også servere spinaten og tomatene som en kald salat. Skyll grønnsakene, og kutt tomatene i to. Ha grønnsakene i en skål, og vend inn litt olje, balsamicoeddik, salt og pepper.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll potetene og del dem i to. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Skyll tomatene og spinaten. Ha cherrytomatene over i en ildfast form, og vend inn litt olje, 1 ss balsamicoeddik, salt og pepper. Stek dem i ovnen sammen med potetene de siste 10 minuttene av potetenes steketid. Bland spinaten med tomatene de siste 3 minuttene.
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, til det er gjennomstekt.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!
God middag!