30-40
Roede
Hjemmelaget fiskesuppe med sei, dill og grove bagetter
Hjemmelaget fiskesuppe med fersk sei og grønnsaker er en deilig klassiker. Med grove bagetter og dill faller denne i smak hos hele familien.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- laktose,
- bygg,
- havre,
- fisk,
- hvete
Basisvarer
- margarin
- hvetemel
- vann
- salt
- pepper
Grove bagetter
Grove bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
½ pakke
Hjemmelaget fiskesuppe
Fiskebuljong (Fisk)
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Helmelk (Melk, Laktose)
5 dl
Sitron
½ stk
Margarin (Melk)
2 ss
Hvetemel (Hvete)
3 ss
Vann
5–7 dl
Fisk og grønnsaker
Gulrøtter
200 g
Purre
1 stk
Seifilet (Fisk)
325 g
Dill
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 656 kcal
- Fett 24 g
- Karbohydrater 62 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvetemelet kan byttes ut med maisstivelse (maisenna), for en glutenfri suppe. Tilsett en spiseskje eller to med lett crème fraîche eller en skvett matfløte for en mer kremet suppe.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Grove bagetter: Tilbered bagettene som anvist på pakken.
- Hjemmelaget fiskesuppe: Smelt 2 ss margarin i en vid kjele, og ha i 3 ss hvetemel (se tips). Spe på med 5 dl vann mens du visper, og ha i fiskebuljongen og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la fiskesuppebasen småkoke i 5 minutter. Visp inn melken, og kok opp under omrøring.
- Fisk og grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i strimler, eller grovriv dem på et rivjern. Skyll og kutt purren i strimler. Skyll fisken i kaldt vann, og skjær den i terninger.
- Hjemmelaget fiskesuppe, fortsettelse: Ha gulrøttene, purren og fisken i fiskesuppebasen, og la det hele småkoke i 4–5 minutter, til grønnsakene er møre. Smak til fiskesuppen med saft fra sitronen, salt og pepper. Ha litt mer vann i suppen hvis den skulle bli for tykk.
- Servering: Skyll, tørk og finhakk dillen. Strø dillen over suppen ved servering.
- Suppe med fisk og grønnsaker: 500 g Brød: 50 g Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).