Elgkarbonader med stekt løk, brokkoli, brun saus og rørte tyttebær
Roede
Glutenfri

Elgkarbonader med stekt løk, brokkoli, brun saus og rørte tyttebær

4.21 (616)
Under 30 min
6 Ingredienser
Deilige, varme elgekarbonader med den brune sausen som tar en rett tilbake til bestemors kjøkken. Selvsagt med rørte tyttebær til.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Elgkarbonader
360 g
(Melk, Laktose)
Olje
½ ss
Brokkoli
1 stk
Brun saus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 638 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 65 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett sausen i stekepannen med karbonadene og løken for å spare litt oppvask.

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken 5 minutter, til den er lett gyllen. Ha i karbonadene, og stek dem i 3–4 minutter på hver side, til de er gjennomvarme.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Kok brokkolien i 4–5 minutter, eller til den er mør. Hell av vannet.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
 Server de rørte tyttebærene til retten.
125 g Grønnsaker: 150 g Poteter: 150 g Saus: 2 ss Tyttebær: 1 ts Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!