20-30
Roede
Vegetar
Vegetarburger med krydderstekt middagsost, aioli og honningbakte gulrøtter
En god burger slår aldri feil, og denne vegetarburgeren med middagsost er intet unntak. Med honningbakte gulrøtter blir dette skikkelig hverdagsluksus.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- bygg,
- hvete,
- rug,
- melk,
- soya
Basisvarer
- olje
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
Honningbakte gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Honning
1 pakke
Olje
1 ts
Lettsyltet agurk
Agurk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
1 ts
Salt
½ ts
Tilbehør
Spinat
50 g
Norsk eple
1 stk
Krydderstekt middagsost
Middagsost (Melk, Laktose)
1 pakke
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½ pakke
Olje
1 ts
Brød og aioli
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 687 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også bake osten på et stekebrett med bakepapir. Sett på grillfunkjson, og stek osten øverst i ovnen i omtrent 3 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Honningbakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i staver, og fordel gulrøttene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt, pepper og honningen. Stek gulrøttene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre.
- Lettsyltet agurk: Skyll og kutt agurken i tynne remser med en ostehøvel. Rør sammen 2 ss valgfri eddik, 1 ts sukker, ½ ts salt og litt pepper, til sukkeret er oppløst. Vend agurkstrimlene inn i laken.
- Tilbehør: Skyll og tørk spinaten. Skyll og kutt eplet i skiver. Legg grønnsakene på en tallerken.
- Krydderstekt middagsost: Krydre ostebitene med kryddermiksen på begge sider. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek middagsosten i 2–3 minutter på hver side.
- Brød og aioli: Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. Ha gjerne aiolien i en serveringsskål, eller server den rett fra posen.
- Sett burgerne sammen etter eget ønske. God middag!
- Middagsost: 75 g Gulrot: 140 g Grønnsaker: 100 g Brød: 1 stk Aioli: 1 ss Energiinnhold: ca. 360 kcal.