Vegetarburger med krydderstekt middagsost, aioli og honningbakte gulrøtter
Roede
Vegetar

Vegetarburger med krydderstekt middagsost, aioli og honningbakte gulrøtter

3.74 (61)
Under 30 min
9 Ingredienser
En god burger slår aldri feil, og denne vegetarburgeren med middagsost er intet unntak. Med honningbakte gulrøtter blir dette skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
Gulrøtter
400 g
Honning
1 pakke
Olje
1 ts
Agurk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
1 ts
Salt
½ ts
Spinat
50 g
Norsk eple
1 stk
Middagsost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
(Sennep)
Olje
1 ts
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 687 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 83 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også bake osten på et stekebrett med bakepapir. Sett på grillfunkjson, og stek osten øverst i ovnen i omtrent 3 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulrøttene i staver, og fordel gulrøttene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt, pepper og honningen. Stek gulrøttene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre.
Skyll og kutt agurken i tynne remser med en ostehøvel. Rør sammen 2 ss valgfri eddik, 1 ts sukker, ½ ts salt og litt pepper, til sukkeret er oppløst. Vend agurkstrimlene inn i laken.
Skyll og tørk spinaten. Skyll og kutt eplet i skiver. Legg grønnsakene på en tallerken. 
Krydre ostebitene med kryddermiksen på begge sider. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek middagsosten i 2–3 minutter på hver side. 
Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering. Ha gjerne aiolien i en serveringsskål, eller server den rett fra posen. 
Sett burgerne sammen etter eget ønske. God middag!
75 g Gulrot: 140 g Grønnsaker: 100 g Brød: 1 stk Aioli: 1 ss Energiinnhold: ca. 360 kcal.
God middag!