Bakt gresskar- og bulgursalat med spinat, fetaost, cashewnøtter og yoghurtdressing

Emilies favoritter

Vegetar

Bakt gresskar- og bulgursalat med spinat, fetaost, cashewnøtter og yoghurtdressing

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Bulgur
125 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Flaskegresskar
½ stk
Spinat
50 g
Appelsin
½ stk
Ajvar
½–1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ts
Appelsin
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Tyrkisk krydder
½–1 pakke
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Cashewnøtter
1 pakke
(Cashewnøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 728 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 86 g
  • Protein: 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt rødløken i båter og bak den i ovnen sammen med gresskaret.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Kok bulguren etter anvisningen på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i vannet. Del gresskaret i to på langs og fjern frøene. Kutt bort skallet fra gresskaret og del fruktkjøttet i omtrent 3x3 cm store terninger. Fordel gresskarterningene på et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak gresskarterningene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og møre.  
 Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Bruk gjerne en mandolin. Ha løken i en bolle, og bland inn 2 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering. 
 Vask og tørk appelsinen godt, og finriv skallet. Ha yoghurten i en serveringsskål og smak til med salt, pepper, revet appelsinskall og tyrkisk krydder. 
Skyll og tørk spinaten. Skrell appelsinen og kutt fruktkjøttet i terninger. Vend inn ønsket mengde ajvarsaus og 1 ss smør i bulguren. Ta brettet med gresskar ut fra ovnen og vend inn bulguren, appelsinen og spinaten. 
 Smuldre fetaosten og grovknus cashewnøttene, og dryss dette over salaten. God middag! 
God middag!