Emilies favoritter
Vegetar
Bakt gresskar- og bulgursalat med spinat, fetaost, cashewnøtter og yoghurtdressing
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Bulgur
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Flaskegresskar
½ stk
Spinat
50 g
Appelsin
½ stk
Ajvar
½–1 pakke
Smør
1 ss
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ts
Appelsin
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
Tyrkisk krydder
½–1 pakke
Fetaost
100 g
Cashewnøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 728 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 86 g
- Protein: 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt rødløken i båter og bak den i ovnen sammen med gresskaret.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Kok bulguren etter anvisningen på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i vannet. Del gresskaret i to på langs og fjern frøene. Kutt bort skallet fra gresskaret og del fruktkjøttet i omtrent 3x3 cm store terninger. Fordel gresskarterningene på et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak gresskarterningene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og møre.
Skrell og kutt rødløken i tynne ringer. Bruk gjerne en mandolin. Ha løken i en bolle, og bland inn 2 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering.
Vask og tørk appelsinen godt, og finriv skallet. Ha yoghurten i en serveringsskål og smak til med salt, pepper, revet appelsinskall og tyrkisk krydder.
Skyll og tørk spinaten. Skrell appelsinen og kutt fruktkjøttet i terninger. Vend inn ønsket mengde ajvarsaus og 1 ss smør i bulguren. Ta brettet med gresskar ut fra ovnen og vend inn bulguren, appelsinen og spinaten.
Smuldre fetaosten og grovknus cashewnøttene, og dryss dette over salaten. God middag!
God middag!