15-20
Laktosefri
Glutenfri
Hoisinglasert kylling med frisk kålsalat og sesamris
Den søte, smakfulle hoisinsausen er en asiatisk yndling, og passer utmerket til kylling. Sprø grønnsaker og cashewnøtter gir en deilig krønsj.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- soya
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- salt
- soyasaus
- pepper
- olje
Sesamris
Jasminris
135 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Frisk kålsalat
Gulrot
1 stk
Purre
½ stk
Koriander
1 bunt
Spisskål
½ stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
1 ss
Salt
½ ts
Hoisinglasert kylling
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½–1 pakke
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 648 kcal
- Fett 15 g
- Karbohydrater 85 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Sesamris: Tilbered risen som anvist på pakken. Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, eller til de er gylne. Bland sesamfrøene inn i den ferdigkokte risen.
- Frisk kålsalat: Skrell gulroten, og riv den på den grove siden av et rivjern. Skyll og kutt purren og spisskålen i tynne strimler. Skyll og grovhakk korianderen. Ha gulroten, purren, korianderen og spisskålen i en salatbolle. Bland sammen 2 ss eddik, 1 ss sukker og ½ ts salt i en skål. Bland dressingen inn i grønnsakene. La kålsalaten stå på benken frem til servering.
- Hoisinglasert kylling: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 4–5 minutter på begge sider, til den er gyllen. Bland sammen hoisinsausen, saften fra limen og 2 ss soyasaus i en skål. Hell sausen over kyllingen mot slutten av steketiden. La kyllingen hvile i 5 minutter, før du skjærer den i skiver.
- Nyt måltidet!