Smørstekt laks med sopp, paprika og risotto med gressløk
Laktosefri
Glutenfri

Smørstekt laks med sopp, paprika og risotto med gressløk

4.27 (158)
Under 30 min
9 Ingredienser
Hvis du ikke har smakt risotto med fisk før, er det på tide. Nyt en klassisk italiensk risotto toppet med saftig laks, pannestekt sopp og paprika.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • olje
  • pepper
  • olivenolje
  • smør
Sjalottløk
1 stk
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Gressløk
1 pakke
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Vann
4–5 dl
Hvitløksfedd
1 stk
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Rød paprika
1 stk
Sjampinjong
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 654 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 67 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Skrell og finhakk løken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Stek løken i 2–3 minutter, til den er gyllen. Ha i risottorisen, hønsebuljongen og 4–5 dl vann, og gi det hele et oppkok. La risottoen småkoke i 18–20 minutter. Rør om innimellom, slik at det ikke svir seg. 
Skrell hvitløken, og knus den med den flate siden av en kniv. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, til den har fått en jevn stekeskorpe. Skru ned til middels høy varme, og tilsett hvitløken og litt smør. Stek fisken i omtrent 2 minutter til, og øs smøret over fisken mens den steker. Krydre med salt og pepper.
Kutt paprikaen i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen og soppen i 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skyll og finhakk gressløken. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Vend gressløken og osten inn i risottoen før servering.
God middag!