20-30
Laktosefri
Glutenfri
Kyllingbryst med sopprisotto, bakte gulrøtter og spinat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- melk
Basisvarer
- vann
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Bakte gulrøtter og spinat
Gulrøtter
400 g
Spinat
50 g
Kyllingbryst
Kyllingbryst
300 g
Sopprisotto
Hønsebuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Gul løk
1 stk
Aromasopp
100 g
Risottoris
150 g
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
Vann
4⅕ dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 657 kcal
- Fett 17 g
- Karbohydrater 81 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til risottoen med litt soyasaus for mer smak. Sett inn et termometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Bakte gulrøtter og spinat: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Skyll og tørk spinaten. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Kyllingbryst: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kyllingen på skinnsiden i omtrent 3 minutter. Snu kyllingen og stek videre i 2 minutter. Legg kyllingen oppå gulrøttene, og stek det hele videre i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet. Ikke vask ut stekepannen da den skal brukes videre.
- Sopprisotto: Kok opp 4⅕ dl vann, hønsebuljongen og steinsoppulveret i en kjele. Skrell og finhakk løken. Børst soppen fri for jord, og del den i to eller fire, avhengig av størrelsen.
- Sopprisotto, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme. Stek løken, soppen og risottorisen i 1 minutt, til det er blankt. Spe på med buljongvannet fra punkt 4, litt etter litt, under omrøring. La risottoen småkoke på middels lav varme i 15 minutter. Rør i risottoen av og til. Riv osten på et rivjern. Vend inn osten, 1 ss eddik og 1 ss smør i risottoen før servering. Smak til med salt og pepper.
- Bakte gulrøtter og spinat, fortsettelse: Ta gulrøttene og kyllingen ut fra ovnen. La kyllingen hvile i et par minutter før den kuttes i skiver. Vend spinaten sammen med gulrøttene.
- God middag!