25-35
Laktosefri
Glutenfri
Tyrkisk køfte i fyldig tomatsaus med ovnsbakte poteter og tomat- og løksalat
Køfte er en tyrkisk variant av kjøttboller, som ofte inneholder hvitløk og friske urter.
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basisvarer
- salt
- olivenolje
- pepper
- olje
- sukker
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte poteter
Poteter
350 g
Tyrkisk køfte
Bladpersille
½ bunt
Kjøttdeig
300 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Panering
½ pakke
Ajvar
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Salt
½ ts
Tomat- og løksalat
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Sitron
1 stk
Salt
½ ts
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 690 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 66 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også legge kjøttbollene på et stekebrett med bakepapir, og steke dem i ovnen på 220 grader i omtrent 10 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter.
- Tyrkisk køfte: Skyll persillen, og finhakk stilkene og bladene hver for seg. Bland de finhakkede persillestilkene, kjøttdeigen, ½ ts salt, det tyrkiske krydderet og paneringen til en jevn deig i en bolle. Form deigen til litt store kjøttboller, og klem dem litt flate (se tips).
- Tyrkisk køfte, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 8–10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn ajvarsausen og de hakkede tomatene, og kok opp. Skru ned til middels varme, og la kjøttbollene trekke i sausen i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og litt sukker.
- Tomat- og løksalat: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Legg rødløken i en sil, og vend inn ½ ts salt. La rødløken trekke i saltet i 5 minutter, og skyll den i kaldt vann. Skyll og kutt tomaten i terninger. Del sitronen i to. Bland rødløken, tomaten, persillebladene, 1 ss olivenolje, saften fra sitronen, salt og pepper.
- Vel bekomme!