Lapskaus med Røros-flatbrød
30-40

Lapskaus med Røros-flatbrød

Nyt ekte tradisjonsmat med denne smakfulle lapskausen. Røros-flatbrødet har fått Spesialitet-merket for sin kvalitet og historie.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper

Lapskaus

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
kålrot
Kålrot
300 g
gul løk
Gul løk
1 stk
svineknoke
Svineknoke
1 stk
kjøttpølse
Kjøttpølse (Sulfitt, Sennep, Melk, Laktose)
400 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
2 pakke
Vann
5 dl

Tilbehør

bladpersille
Bladpersille
1 bunt
Røros-flatbrød
Røros-flatbrød (Hvete, Rug, Melk, Laktose)
2 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 722 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du å spare tid, kan du skylle potetene i stedet for å skrelle dem.

  1. Lapskaus: Skrell og kutt potetene, gulrøttene, kålroten og løken i terninger. Ta svineknoken ut av pakken, og spar på kraften fra pakken. Plukk kjøttet fra benet, og skjær det og kjøttpølsene i terninger.  
  2. Lapskaus, fortsettelse: Ha grønnsakene i en stor kjele, tilsett 5 dl vann, kraften fra kjøttpakken og hønsebuljongen, og kok opp. La grønnsakene trekke i suppen i 20–25 minutter, eller til de er møre og potetene har jevnet lapskausen. Tilsett kjøttet og pølsene når det gjenstår omtrent 10 minutter av lapskausens koketid. Smak til med salt og pepper.
  3. Tilbehør: Skyll og finhakk persillen, og topp retten med den. Server Røros-flatbrødene til retten.