Bouillabaisse - Fransk tomatisert fiskesuppe med hvitløksbakte bagetter og aioli
25-35
Laktosefri

Bouillabaisse - Fransk tomatisert fiskesuppe med hvitløksbakte bagetter og aioli

En varmende, tomatisert fiskesuppe fra sørlige Frankrike. Dypp nystekte hvitløksbagetter i denne Provence suppen, og server med rikelig aioli.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sulfitt,
  • bygg,
  • havre,
  • fisk,
  • hvete

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Bouillabaisse

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
fennikel
Fennikel
½ stk
rød chili
Rød chili
½–1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
165 g
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
135 g
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
appelsin
Appelsin
½ stk
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
laurbærblad
Laurbærblad
½ pakke
timian
Timian
1 pakke
Vann
5 dl

Hvitløksbagetter

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
grove bagetter
Grove bagetter (Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
1 stk
Smør (Melk)
2 ss

Servering

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 902 kcal
  • Fett 56 g
  • Karbohydrater 60 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis man ønsker en jevnere konsistens på suppen kan den kjøres opp med en stavmikser før fisken legges oppi.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
  2. Bouillabaisse, forberedelse: Skrell og finhakk løken. Skrell gulroten, skyll fennikelen og kutt dem i terninger. Skyll chilien og skrell hvitløken, og finhakk dem. Kutt fisken i munnstore biter og krydre dem med litt salt og pepper. 
  3. Bouillabaisse: Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Fres løken, gulroten og fennikelen i omtrent 3 minutter, eller til det er blankt. Ha i ønsket mengde av chilien, hvitløken og tomatpureèn. La det hele frese i ett minutt til. Ha i de hakkede tomatene, saften fra halve appelsinen, buljongen, laurbærbladene, timianen og 5 dl vann. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i omtrent 10 minutter (se tips). 
  4. Hvitløksbagetter: Smelt 2 ss smør i en liten kjele. Skrell og finhakk hvitløken, og ha det i kjelen med smøret. Skjær bagetten i to på langs, og ha den på et stekebrett med bakepapir. Smør hvitløkssmøret jevnt utover bagetten, og stek den i ovnen i omtrent 6 minutter. Skjær hvitløksbagetten i skiver før servering. 
  5. Bouillabaisse, fortsettelse: Legg fiskestykkene fra steg 2 ned i suppen (fjern væsken som har trukket ut av fisken), og vend forsiktig om. La fisken trekke i suppen i omtrent 4 minutter, og smak til med salt og pepper. 
  6. Servering: Ta ut laurbærbladene, og server suppen med hvitløksbagettene og aiolien.